A második világháború akkor és most

Reklámok a Harmadik Birodalomból

2016. április 29.

A Harmadik Birodalomban a hadiipari és polgári cégek is versenyeztek az állami és civil megrendelésekért, ezért az akkori média felületeken hirdették termékeiket. Az alábbi plakátok és újsághirdetések a Mercedes-Benz, a Junkers, a Heinkel és az Arado vállalatok reklámjai főleg a háborús évekből.

A bejegyzés trackback címe:

https://1939-1945.blog.hu/api/trackback/id/tr768674274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.04.30. 20:16:38

Ha jól tudom a legnagyobb német polóta ász stuka pilóta volt és nem vadász.
Külön kitüntetést kellett tervezni neki, mivel már minden olyan kitüntetést megkapott, amit nem tábornoki rangúnak oda lehetett adni, és ugye tábornoknak mégse nevezhették ki a fiatalembert.

index.hu/tudomany/til/2015/01/10/a_legmagasabb_naci_hadi_kituntetest_egyetlen_ember_kapta_csak_meg/

" Lerepült 2530 harci bevetést bombázópilótaként;
Ezalatt megsemmisített közel 2000 célpontot: 800 csapatszállító járművet, 519 tankot, 150 tüzérségi egységet, 70 partraszálló járművet, 9 harci repülőt, 4 páncélozott vonatot, 4 hadihajót, és számolatlan mennyiségű hidat;
32 gépet lőttek ki alóla, de még akkor is visszatért, amikor amputálni kellett a lábát egy csúnya repesztalálat után;
Sztálin 100 ezer rubeles vérdíjat tűzött ki a fejére, a szovjet vadászpilóták tucatjával vadásztak rá;
Légiharcban legyőzte az egyik leghíresebb szovjet vadászpilótát, Lev Sesztakovot, annak ellenére, hogy egy bombázóval egy vadász ellen az esély a nullához közelít;
Miután élő legenda lett, Hitler személyesen tiltotta le az éles bevetésekről, nehogy lelőjék, és az morálcsökkenést okozzon a légierőnél, de megtagadta a parancsot."
süti beállítások módosítása