A második világháború eseményeit, harceszközeit és résztvevőit bemutató oldal

Iron Harvest - Vas Aratás

2016. november 04.

Steampunk háború a '20-as években

 

iron_harvest_01.jpg

Az 1920-as években járunk, évekkel a Nagy Háború befejezése után. Az emberek a háborúban a gépek és az acél erejét felhasználva önjáró harci gépeket hoztak létre, hogy azokkal küzdjenek meg a győzelemért. Hatalmas, kettő-négy, vagy több lábon járó, gépfegyverekkel, ágyúkkal vagy épp lángszórókkal felfegyverezett gyilkos, saját maguk, vagy emberek által irányított gépekkel.

A háború után ezeket a gépeket az emberek már a hétköznapi életben is használják. A létrejött béke azonban törékeny - a felszín alatt titkos erők azon munkálkodnak, hogy újra lángba borítsák a világot. A Nagy Háborúban vesztes Szász Birodalom (Saxony Empire), Európa egyik legfejlettebb állama: erős iparral, modern gyárakkal, fejlett városokkal és nagy katonai hagyományokkal rendelkezik. A megadással együtt járó kedvezőtlen feltételek miatt az általános közhangulat rossz a birodalomban, az ország büszke elitje és a méltóságában is sértett arisztokrácia titokban a császár békepárti politikája ellen szervezkedik.

Keleten az Oroszjet (Rusviet) egy hatalmas, erőteljes állam, és bár iparilag elmaradott, de ezt óriási népességével ellensúlyozza. A Nagy Háború azonban nagyon kimerítette, az emberek belefáradtak a háborúba és frusztráltak. Nyikoláj cár hatalma gyengül, miközben a háttérben a titokzatos Grigorij Raszputyin hatalma egyre erősödik. A forradalom szele lengi be az országot.

A két nagyhatalom között található Polania Köztársaság. Egy büszke, nagy történelmi múltú ország, ami igyekszik agresszív szomszédaitól megóvni területét és megőrizni függetlenségét. Sajnos az ország területének nagy része még mindig Oroszjet megszállás alatt áll. Ezért a jelentős részben még mindig mezőgazdasági ország új fegyverkezési programot indított el, hogy modernizálja hadseregét.

Ebben a Jakub Różalski, lengyel grafikusművész által megalkotott - a steampunk gépi világot az 1920-as évekbe helyező - világban és helyzetben játszódik a most készülő és hamarosan megjelenő Iron Harvest videojáték. Nevét arról a jelenségről kapta, amikor az első világháborús csatatereket megművelő gazdák még évekig "vasat arattak", mert amikor szántottak, rengeteg a csaták során a földbe került lőszert, lövedéket, fegyvereket és szögesdrótot fordítottak ki a földből.

iron_harvest_art07.jpg

A játék valós idejű stratégia játék (RTS), amiben lehetünk katonák, gépek és hősök is a csatatéren, ahol a fejlesztők nagy szerepet szánnak a dinamizmusnak, a szabad pályahasználatnak és különös hangsúlyt helyeznek a gépek erejének és tűzerejének a rombolásban való kihasználásában. Mind PC-n, Playstation 4-en és Xbox One-on is elérhető lesz a játék. A megjelenéssel kapcsolatos további információkról a játék hivatalos és facebook oldalán fognak tájékoztatást adni a készítők.

 

A játék hivatalos weboldala: http://iron-harvest.com/

A játék facebook oldala: https://www.facebook.com/ironharvest/

süti beállítások módosítása