A második világháború eseményeit, harceszközeit és résztvevőit bemutató oldal

Folytatódik a Das Boot!

2017. november 11.

Nyolc részes sorozattal folytatódik a legendás film

 

A Sky Germany, a Bavaria Film és a Sonar Entertainment koprodukciójában folytatás készül minden idők egyik legjobb háborús drámájához. Lothar-Günther Buchheim 1973-ban megjelent Das Boot című regénye alapján, azonos címmel Wolfgang Petersen készítette el az azóta legendássá vált háborús drámát, amit a mai napig az egyik legjobb és legjelentősebb német filmnek tartanak. 1985-ben négy részes tévésorozat és 1997-ben rendezői változat is készült a filmből.

mv5bowu4zgzjnmytnzm4oc00ngewltgzzjatmzgzyta2otczogmxxkeyxkfqcgdeqxvymzywmtkzntq_v1_sy1000_cr0_0_706_1000_al.jpg

Az új sorozat szintén a Das Boot címet viseli és a története ott kezdődik, ahol az eredeti film véget ért. 1942-ben egy német tengeralattjáró és legénységének, valamint a francia ellenállásnak a tevékenységét mutatja be.

A sorozatot 25 millió fontos költségvetésből forgatják. Egy  életnagyságú, 67 méteres és 240 tonnás, élethű tengeralattjáró replikát is építettek Máltán a forgatásra, ami ezen a héten érkezett meg a francia La Rochelle kikötőjébe azokhoz az eredeti tengeralattjáró bunkerekhez, amit még a háború idején építtetett és használt a német haditengerészet.

001_das_boot.jpg

Nagy fába vágták a fejszéjüket az új sorozat megálmodói és készítői, hiszen egy klasszikushoz méltó alkotást kell létrehozniuk, de az eddigi előkészületek biztatóak.

A bemutatót 2018. őszére tervezik.

Nagyon és nagy reményekkel várjuk!

 

Kapcsolódó linkek:

A Bavaria Film oldala

A sorozat IMDB oldala

A Sky News vonatkozó cikke, amiben látható az U-Boot vízre eresztése

süti beállítások módosítása