A második világháború eseményeit, harceszközeit és résztvevőit bemutató oldal

A tengeralattjárós “túlélő” Szimulátor!?

2019. április 14.
uboat1.jpg
Talán a számítástechnika világából, sokaknak ismerős lehet a Silent Hunter tengeralattjárós szimulátor. Ennek a méltán legendás játéknak, jöhet ki hamarosan egy méltó utódja, a UBOAT! Ennek járunk utána!
Rögtön az elején meg szeretnék nyugtatni minden WWII, és tengeralattjárós téma rajongót, hogy LEHET benne fedélzeti ágyúval lőni, és természetesen torpedókat is indíthatunk belső nézetből saját magunk, vagyis mint KAPITÁNY!. Ezt mindenképp fontos volt leszögezni az elején. Úgy gondolom enélkül nincs, és nem is lehet méltó tengeralattjárós platform. Amikor teljesen véletlenül virtuálisan a kezembe “akadt” a cd galaxis posztja , hogy április 30-tól elérhető a játék a steam rendszerében, teljesen extázisba kerültem. Tudjuk, érezzük, a Silent Hunter sorozat óta NEM készült méltó utód. Én legalábbis nem tudok róla, ezért a Deep Water fejlesztő csapat termékére, rögtön az első trailer 10 másodperce után ugrottam, és rendeltem elő magamnak. Természetesen sok más játékkal együtt, ő is a Kickstatrer rendszeréből indult. Nézzük is gyorsan mire számíthatunk előrendelés esetén.

pcg-uboat-varhato-tartalom-nagy.jpg
A játék 8 ezer forint az előrendelőknek! Ehhez jár az autentikus hajónapló, digitális extraként, a játék zenei anyaga!! Ráadásul egy gyönyörű doboz is!

Mit tudunk eddig a játékról?

Azt tudjuk, hogy korai hozzáférésű lesz, tehát a jövőben rengeteg-rengeteg újítás, fejlesztés kaphat még helyet benne. Az első ütemtervek már kint vannak a steam felületén,meg tudjátok nézni. Részemről nagyon jó lenne későbbiekben egy coop lehetőség a játékban, erről meg is kérdeztem a fejlesztőket a steam fórumon, ahol ti is bátran kérdezhettek. Nem zárkóznak el a srácok, sőt! Várhatóan 30 euró környékén mozog majd az earley access példány. Pontos árat nem tudunk egyenlőre. Ugye ezek a korai hozzáférésű játékok, valamennyivel olcsóbbak mint a teljes verzió, cserébe viszont el kell fogadnunk, a játék kezdeti gyermekbetegségeit. Későbbi teljes verziós ár, még nem ismert. A játékban egy (Sandbox stílusú mód is helyet kap) azaz “ Nyílt pályájú játék, ahol általában a küldetések is tetszőleges sorrendben vehetők fel, és a főszál is úgy gördül előre ahogy csinálod a fő küldetéseket. Ezen felül kb arra mész és azt csinálsz, amit akarsz” /Forrás: Google/. Többek között lehetőségünk van külső nézetben átnézni a hajót, utasítani a legénységet, ellenőrizni a sérüléseket, szabad nézetben tudjuk követni az eseményeket, a hajó,torpedó haladását, (ez már a Silent Hunter esetében is így volt, mindenképpen jó, hogy ezt átvették). Kapitányként természetesen egy személyes nézetben, végig is sétálhatunk az egész tengeralattjárón, és beszélgethetünk a legénységgel, vagy éppen utasításokat, parancsokat oszthatunk ki, akár a szakácsnak is, hogy mi legyen az ebéd (nem vicc). Mostantól a tengeralattjáró az otthonunk, amit meg kell védenünk, a legénység pedig a családunk, akiről gondoskodnunk kell. Ezt a családi harci gépezetet pedig, az ellenség ellen kell fordítanunk hatékonyan, és kíméletlenül a parancs szerint. A parancs a küldetés pedig szent, és mindenek felett áll, amit végre KELL hajtani.
donitz.jpg
                                              Karl Dönitz a német Haditengerészet főparancsnoka

Túlélés?! Surviver?! Egy tengeralattjárós játékban?!

Igen! A Uboot (vagy Uboat), elképesztő lehetőségeket rejt magában. Ilyen még nem volt! A küldetéseket, és a parancsokat teljesíteni úgy kell, hogy közben kapitányként, menedzselni kell a tengeralattjárót,a napi rutin, ahogy azt a valóságban is kellett. Nem csak rátenyerelünk a piros gombra, és kioldjuk a fókáinkat, hanem közben azt is meg kell tervezni mit egyen a legénység, vagy éppen ki mossa fel a budit, vagy ki legyen az őrszem. Ez elsőre kicsit macerásnak tűnhet(ne), de egy igazi rajongónak, ez inkább kihívás. Természetesen sikeres küldetések esetén a központi parancsnokság, és talán Dönitz?! elismerése nem marad el. Ellenségekből nem lesz hiány! Felderítő repülők amik a rombolóknak adnak információt, támadó harci gépek , amik könyörtelenül letámadnak minket, miközben friss levegőt szívunk, vagy épp töltjük fel az akkumulátorokat. Számos helyzetet, harci szituációt kell megoldanunk, és parancsnokként felelősek vagyunk minden döntésünkért.
ss_b3fe9bb3f3bf7972c2671bbb77069d447b5aa3cc_1920x1080.jpg
A hajó menedzselése oldal nézetben. A vízi bombák komoly károkat okoztak. javítás kell.
Elképesztő! Egy sérült , védtelen hajóra felderítő csónakot küldhetünk ki, ami aztán értékes zsákmánnyal térhet vissza a fedélzetre. Ezek mindenképpen olyan apró pici finom elemek, amik szinte alapkövetelményei, egy igazi tengeralattjárós autentikus élménynek. Picit féltem a Deep Water-t mert hatalmas fába vágták a fejszéjüket, de nagyon drukkolok is nekik, hogy ez a projekt nagyon sikerüljön. Amiket rabolhatunk:
  • Élelmiszer: kenyér, hús, zöldség stb.
  • Lőszer
  • Cserealkatrészek
  • Ellenséges technológiák
  • Külső felszerelés: kézi fegyverek, időjárási adatok, mély búvárruhák stb.

ss_4d09c948547ae8ef2bbea154a6a74c246c598318_1920x1080.jpg

Ellenséges hajó azonosítása!

 

További képek a játékból!

b26fbbb72a0c2602920c6d10c040e9e506798862.png

 

ss_bee26b0a0f9a6e0bb17e0511fb60ea7ced045f34_1920x1080.jpg

 

f867dfe6455ede81a90c53fda97d98160cf172a8.png

 

b1111f4811d8e6644dec557b055622e7777f0090.png

 

 

Felsorolni is nehéz mennyi apró elképesztően finom részlete van a játéknak, amiket még le sem írtam, és amik MÉG bekerülhetnek idővel!! Nagyon várom! Addig is akinek van kedve olvassa , böngéssze a fejlesztői naplókat a playway oldalán, elég érdekes , ahogy haladtak előre az időben. A játékot április 30 éjféltől oldja fel a steam rendszere! Őszintén reméljük itt a szerkesztőségben, hogy szép jövő áll a "UBOAT" előtt. Ha szeretnétek támogatni a fejlesztőket ebben, akkor az alábbi linken találtok előrendelési lehetőséget. A playway kiadó oldalán pedig, rengeteg kép, gameplay videó, és információk találhatóak még! Fontos! A játék még nincsen készen, a korai fázishoz férünk majd hozzá kezdetben!

 

Linkek:

 

süti beállítások módosítása